Multitude

4 February 2020

Op excursie naar verschilmakers: Denim City & studiodinner

Bij Multitude doen we ook buiten werktijd leuke dingen – we gaan naar The Next Web, bezoeken designfestivals, of we proberen een escaperoom de baas te worden. En elk kwartaal gaan we op excursie naar verschilmakers waar we meer over willen weten. Vorige week lieten we ons, in het kader van Week van de Circulaire Economie, inspireren door één van onze buren: Denim City in De Hallen in Amsterdam.

We waren er allemaal wel eens langsgelopen, maar het lab van Denim City hadden we nog niet van binnen bekeken. Eigenlijk gek, want deze duurzame verschilmaker zit letterlijk bij ons om de hoek. In Denim City werken ze hard aan een eerlijkere en schonere toekomst voor de denimindustrie. Want zoals je misschien al wist, is de jeansindustrie één van de meest vervuilende ter wereld. Door bewuster te kiezen voor eerlijke materialen, jeans te recyclen en upcyclen en te kiezen voor organisch geproduceerd katoen, helpt Denim City de wereld richting “a brighter blue”, zo luidt de slogan. Denim City is een platform waar denimlovers hun hart op kunnen halen. Ontwerpers, academici, studenten en NGO's bundelen hier hun krachten om samen duurzaam te innoveren.

We kregen een rondleiding in het indrukwekkende lab en leerden over de oorsprong van denim, verschillende wevingen en manieren van wassen. We kregen ook een uitgebreide uitleg bij de verschillende apparatuur; wasmachines, drogers, ozonmachines (voor die speciale ‘gedragen’ look), lasers (voor patronen en effecten) en meer. Vooral die laser vonden we fantastisch om te zien, want daar kan van alles mee gemaakt worden. We kregen een demo waarin we zagen hoe stof werd vervaagd, hoe stof aan elkaar werd 'gelast' en hoe je ermee kunt snijden – allemaal milieuvriendelijker dan de traditionele technieken. Als klap op de vuurpijl zagen we hoe het Multitude logo gelaserd werd op een denim schort: reken maar dat degene die op donderdag special lunch maakt dat voortaan in dit schort doet!

Na de leerzame en verrassende ervaring bij Denim City sloten onze liefdespartners zich bij ons aan voor een gezellig etentje bij ons in de studio. Samen uit, samen thuis.

Wil jij ook vorm geven aan verschilmakers?

Ben je op zoek naar een uitdagende baan waarin je samen met ons werkt aan sterke merkidentiteiten en digitale oplossingen voor progressieve organisaties?

Bekijk alle vacatures

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Done!

Thank you for your subscription.