Multitude

26 March

Koffie met... Jet

Bij Multitude zijn we niet alleen een hecht team, maar ook allemaal individuen met een eigen verhaal. Samen werken we aan de vooruitgang naar een mooiere en betere toekomst, en helpen we sterke, verantwoorde merken hun duurzame droom te realiseren. Maar waar komt deze passie vandaan? Wat zijn onze persoonlijke beweegredenen om bij Multitude te werken, en vooral, waar streven we naar?  Maak nader kennis met Multitude, door de ogen van één van de teamleden. Vandaag; koffie met projectmanager Jet.

 

Nou Jet, vertel. Van welke koffie gaan je projectmanagementskills helemaal aan?
Van water! En soms een colaatje. Ik drink eigenlijk nooit koffie.

Hoe zijn je eerste maanden bij Multitude bevallen?
Als je onboarding digitaal is, is de overstap naar een nieuwe werkgever aanvankelijk niet zo heel erg anders. Je zit alsnog de hele dag naar een scherm te kijken. Maar nu ik weer een paar keer per week naar kantoor ga, wat meer feeling krijg met onze werkplek en de buurt voel ik me echt onderdeel van het team. 

Je bent onze eerste projectmanager. Hoe kreeg je onze organisatie zo snel in de vingers?
Ik werk heel plan- en procesmatig. Ik heb met elke collega 1-op-1 afgesproken, alle project- en strategieplannen doorgespit en me echt volledig ondergedompeld in de projectmanagementtools die jullie al hadden. Het was natuurlijk niet zo dat jullie nog niet aan projectmanagement deden voor mijn komst; maar nu behouden we het goede en maken we het waar mogelijk nog beter. Ik ben echt kansen gaan spotten: wat kan anders, en wat levert dat op – zowel voor Multitude als voor onze opdrachtgevers. Ik mag in die zin echt mijn eigen baan vormgeven, dat is ook precies waar ik naar op zoek was.

Klinkt veelbelovend! Wat geeft jou de meeste energie in het werk dat je doet?
Ik vind het heel leuk om oplossingen te verzinnen voor problemen en dan te zien dat het ook echt werkt. Dat geeft me voldoening. Het is heel leuk om te zien en te merken dat je daar ook steeds beter in wordt. Ik houd zelf heel veel van interactieve dingen maken en animeren. Dat heb ik nu nog niet heel veel gedaan, dus mijn streven bij Multitude is ook om dat meer te gaan doen. Een stukje boekhoudsoftware maken bijvoorbeeld is niet echt mijn droom, haha. Ik vind het ook gewoon belangrijk dat hetgeen wat je maakt en beleeft ook mooi en goed is.

Waar droomde je van toen je klein was? Hoe heeft dat bijgedragen aan het werk dat je nu doet? 
Toen ik klein was dacht ik niet dat ik ooit een developer zou worden. Met een groepje vrienden zag ik een nieuw medium opkomen, namelijk het internet, en zijn toen begonnen games te maken waar al die kunstvormen in terugkomen. Dat was het punt dat ik in development ben gedoken, omdat dat natuurlijk de drijvende kracht is achter zo’n interactief project. In het begin deed ik vooral animatie en design, en dat groeide steeds meer richting interface & interaction design, en later volledig richting development. Blijkbaar heb ik daar aanleg voor. 

Dus je bent echt een autodidacte developer? 
Ja, dat autodidacte aspect heb ik altijd wel gehad. Ik heb de kunstacademie gedaan en wat andere opleidingen geprobeerd. Maar ik vond het altijd te beperkend om maar één richting te kunnen kiezen. Ik vond het leuk wat ik studeerde maar ik wilde bijvoorbeeld ook leren trompet spelen. Dus toen het internet opkwam was dat voor mij de ideale manier om nog veel meer dingen te proberen. Nu kun je natuurlijk alles wat je maar zou willen leren, je eigen maken, door online trainingen te volgen en zelfstudies te doen. 

Denk je dat je ooit uitgeleerd zult zijn? 
Nee, echt nooit. Er zijn nog zoveel dingen die ik zou willen leren. In mijn vrije tijd ben ik nu bijvoorbeeld een glazen kas aan het bouwen met wat vrienden, en ik ben van nature echt totaal geen handig persoon hoor. Als ik bij wijze van spreken met een boormachine en plug een schroef in de muur moet steken maak ik er al helemaal een bende van. Dat is totaal niet voor mij weggelegd. Maar hoe meer ik er nu mee bezig ben, hoe handiger ik er toch in word. Dat vind ik echt superleuk. Eigenlijk alles wat een creatief aspect met zich meedraagt zou ik willen leren. Maar ook technische en wetenschappelijke onderwerpen boeien me. Ik lees bijvoorbeeld ook boeken over quantum mechanica en natuurkunde, wat ik ook erg interessant vind. Niet dat ik het dan kan navertellen, haha. Maar die kennis in me opnemen, daar doe ik het voor. Leren leren, zeg maar, dat is het belangrijkste.  

Wat doe je nog meer in je vrije tijd? 
Ik lees heel graag. Geen romans, maar informatief of educatief materiaal. Ik ben ook erg geïnteresseerd in de natuur, dus ik heb veel hobbies op dat gebied. Ik doe bijvoorbeeld veel studies naar kruiden en schimmels, daar kan ik echt oneindig informatie over blijven opzoeken. Ik zou het bijvoorbeeld fantastisch vinden om een keer zelf kaas te maken. En daarnaast speel ik muziek met een band dus dat betekent wekelijks repeteren en soms optredens of opnames. 

Wat leuk! Wat voor soort muziek maken jullie?
Ja.... dat is altijd een beetje moeilijk te omschrijven. En iedereen heeft er weer zijn eigen mening over. Maar de grote noemer zal toch wel rock zijn, maar met heel veel invloeden van bijvoorbeeld dub, punk, funk en jazz. Een hele brede mix eigenlijk. Met veel slagwerk!

Ook als muzikant ben je dus erg veelzijdig! Enne… tijdens ‘t volgende teamuitje gaan we samen kaas maken? 
Haha, ja, zeker! Dat lijkt me een goed plan. Het lijkt me ook wel leuk om post-Covid een keer op studiotrip te gaan naar een alternatieve off-grid omgeving waar we alles kunnen leren over self-sustainable zijn en circulaire landbouw. 

Wat denk jij dat er moet veranderen in de wereld om de transitie naar een duurzame en inclusieve toekomst te versnellen? 
Ik denk dat die verandering heel drastisch bij de kern moet plaatsvinden. Voor mijn gevoel gaat dat nu andersom. Je wordt als consument afgerekend op het kopen van een wegwerpartikel waarvan je de verpakking eigenlijk nergens kwijt kunt, terwijl je het ook zou kunnen omdraaien. In dat geval zorgt de producent er gewoon voor dat de consument een artikel krijgt wat geen schade berokkent, of dat zelfs een bijdrage levert aan een schonere planeet. Dat soort schuldmanagement waar we nu steeds mee te maken krijgen heeft voor mij niet zoveel zin. Als consument worden we meer en meer gelimiteerd in wat we mogen; niet meer zo lang douchen, niet met de auto reizen, niet vliegen… Dat is toch de omgekeerde wereld? Volgens mij moeten we gewoon kunnen vliegen, en zijn er genoeg mogelijkheden, technisch gezien, om het vliegverkeer veel schoner te maken. Ik geloof daar heilig in en als ik naar de geschiedenis kijk zie ik daar ook mogelijkheden voor. Die technische beperkingen zijn er volgens mij niet, en praktisch gezien zouden we dus een auto kunnen maken die de lucht zuivert. Naar mijn mening is het is een kwestie van macht en geld dat dat nog niet gebeurt. Dat maakt het ontwerpprincipe ‘cradle to cradle’ eigenlijk het meest inspirerende paradigma voor mij. Ik denk dat we alle productieketens bij het begin moeten gaan aanpakken, en niet ergens in het midden of het einde, anders heeft het geen zin. 

Ook bij Multitude werken? We zijn op zoek naar meerdere collega's.

Wil je ook werken voor opdrachtgevers die werken aan een betere wereld? We zoeken een fullstack developer, visual designer(s) en een content specialist.

Solliciteer nu

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Done!

Thank you for your subscription.

Meer talks

Interview

Coffee with... Andrei!

...not to be confused with Andrea.

Event

Multitalks #6 about Code

Donderdag 27 september 2018 om 18.00 uur.