Multitude

27 november 2019

Met het hele team op studiotrip naar Brussel

Vorige week stapten we met het hele team op de trein voor de eerste editie van onze jaarlijkse studio trip. Naast de driemaandelijkse verschilmakersexcursie en andere leuke uitjes die we met elkaar plannen, was het nu de hoogste tijd voor een twee-en-een-half-daagse teambuilding in de bruisende hoofdstad van onze Zuiderburen.

Bij het plannen van de studio trip naar Brussel had onze mede-oprichter David niet alleen rekening gehouden met onze creatieve interesses als ontwerpbureau, maar ook met bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk (en duurzaam!) eten, ontspanning, inspanning en vrije tijd. Wat we het leukst vonden? Moeilijk! We probeerden toch een lijstje met hoogtepunten samen te stellen.

Museum Wiels: transparantie in de samenleving
Als ontwerpbureau leek het een logische keuze om het tripje af te trappen met een goede dosis creatieve inspiratie. In museum Wiels kun je nog tot 5 januari 2020 gaan kijken naar o.a. de tentoonstelling Open Skies, waarin zeven verschillende kunstenaars een licht schijnen op onze (vermeende) vrijheid binnen de samenleving, en sorted, resorted; waarvoor Gabriel Kuri sculpturen creëert die gestalte geven aan vragen rond waarde. Open Skies gaat nader in op manieren waarop de kunstenaars omgaan met een cultuur van verkooppraatjes, intentieverklaringen en het vergaren van likes op sociale media. De naam Open Skies verwijst enerzijds naar de digitale immateriële ‘clouds’ van onze computernetwerken (die ons door te delen met elkaar verbinden) en anderzijds naar een gelijknamig verdrag tussen de NAVO-lidstaten om wederzijds het luchtruim open te stellen om bewakingsbeelden te mogen maken. De tentoonstelling van Gabriel Kuri, is een absurd simplistische benadering van complexe, conceptueel onderbouwde werken die zelden uit slechts één element zijn gemaakt. Een zeer inspirerende en eye-opening tentoonstelling waar je langs een woestijn van sigarettenpeuken kan lopen, gigantische supermarkt bonnetjes vindt en kan verdwalen in een kast in een kast in een kast.

Hortamuseum
Victor Horta (1861 - 1947) is misschien wel de bekendste Belgische architect van de 19e eeuw. Met meer dan 50 gerealiseerde werken op zijn naam, blijft zijn eigen huis en atelier, dat hij bouwde tussen 1898 en 1901, één van de meest indrukwekkende gebouwen van de art nouveau. Wij kregen met het team een speciale rondleiding door het museum, dat bestaat uit 11 halve verdiepingen en drie trappenhuizen: één voor de bewoners, één voor het architectenbureau dat hier was ondergebracht en een derde voor de bedienden. Super indrukwekkend!

Op de fiets
Als echte Amsterdammers konden we het natuurlijk niet laten om ons gekke fietsvolkje te representeren in het buitenland, dus sprongen we met z’n allen op onze stalen rossen voor een drie uur durende fietstour door ‘t stad (zoals de Vlamingen zeggen)! Mede mogelijk gemaakt door Cactus Brussel à vélo, een vrijwilligersorganisatie die ons een gegidste en gepersonaliseerde tour door het mooie (en hobbelige) Brussel gaf. Bedankt, Renaat! Na afloop dronken we, uiteraard, een lekker fris speciaal biertje ‘op café’.

Escape Room
Een Escape Room is een leuk en actief spel waarbij je wordt opgesloten in een kamer en 60 minuten de tijd krijgt om jezelf en je team te bevrijden. Superspannend, en een ideale teambuildingactiviteit. De enige manier om het te laten slagen is namelijk door perfect samen te werken en ieders persoonlijke kwaliteiten op een juiste manier in te zetten. Multitude slaagde voor de escape challenge met vlag en wimpel, want beide teams wisten zich op tijd te bevrijden. Dat beloofd wat voor de samenwerkingen in 2020 :-)

Eten & drinken
Bij La Buvette genoten we van een gastronomisch menu met gearrangeerde wijn, bij Humus x Hortense werden we verrast met heerlijke vegetarische gerechtjes door de in 2019 tot Beste Groentechef van België bekroonde Nicholas Decloedt en bij La Pizza è Bella aten we heerlijke Napolitaanse pizza. Gelukkig brengt Eurostar je in recordtijd van Amsterdam naar Brussel en weer terug, want na al dat eten, wandelen en fietsen moesten we wel even bijkomen op de bank!

Afscheid
Ten slotte was de trip naar Brussel ook een beetje in het kader van ons afscheid van Guy, die bijna twee jaar bij ons werkte als (digital) designer. Het gemis zal groot zijn, maar we wensen Guy natuurlijk ontzettend veel plezier en succes terug in Londen bij familie en vrienden. En wie weet stappen we volgend jaar wel op de Eurostar richting Londen voor Multitude studio trip editie nummer 2.

Wil jij volgend jaar ook mee?

Werken voor verantwoorde en duurzame merken is niet alleen heel erg leerzaam, maar ook gezellig!
Wil jij ons team komen versterken? Houd onze vacaturepagina in de gaten of stuur ons een open sollicitatie.

bekijk jobboard

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Roberto

Ons developmentteam breidt uit met een fullstack developer!

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Lisa

Lisa en Multitude zijn goede bekenden: we werkten samen toen Lisa als business strateeg bij CJP werkte. We zijn er trots op dat ze de overstap naar Multitude maakte, want bij ons gaat Lisa aan de slag als merkstrateeg.