Multitude

28 februari 2019

We gingen op Type Tour door Amsterdam

Toerist in eigen stad: de eerste minuten zijn een beetje ongemakkelijk. Maar al snel vraag je je af waarom de bronzen letters op de achterkant van Tuschinski je nooit eerder zijn opgevallen. Of alle typografische schilderingen op het Rokin, terwijl je daar toch een paar keer per week langsfietst. Kortom, waarom kijken we eigenlijk zo weinig omhoog?

Nu zijn wij natuurlijk bovengemiddeld geïnteresseerd in typografie (op onze schermen, in print, op straat), maar ook als je geen letternerd bent is een Type Tour een echte aanrader. Letterontwerper David Quay, zelfverklaard 'Type Tourist', weet in elke stad typografische parels op te dissen die de stadsgeschiedenis blootleggen.

David weet alles over de combinatie architectuur en typografie, en weet precies hoe oude letters nu nog relevant zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de letters op de Ajax-thuisshirts zijn gebaseerd op de letters op de Amsterdamse bruggen? 

Ook op Type Tour? Kijk hier voor beschikbare data en tijden.

Onze nieuwsbrief

Geen spam.
Wel up to date
over ons werk.

Gelukt!

Bedankt voor je inschrijving.

Meer talks

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Roberto

Ons developmentteam breidt uit met een fullstack developer!

Nieuws

Nieuw bij Multitude: Lisa

Lisa en Multitude zijn goede bekenden: we werkten samen toen Lisa als business strateeg bij CJP werkte. We zijn er trots op dat ze de overstap naar Multitude maakte, want bij ons gaat Lisa aan de slag als merkstrateeg.